Upptäck fördelarna med våra halsremmar – Confido och Capto från Eqviptus

Upptäck fördelarna med våra halsremmar – Confido och Capto från Eqviptus

Hos Eqviptus är vi kreativa inom hästutrustning, och vi erbjuder ett par varianter av halsremmar som ska passa alla typer av ryttare och hästar. Vår Halsrem Confido, som finns i både brun och svart läder, samt vår enklare Halsrem Capto, är designade för att ge dig och din häst bästa möjliga upplevelse.

Varför välja en halsrem?

En halsrem är ett mångsidigt tillbehör som hjälper ryttare att kommunicera mjukare och mer naturligt med sina hästar. Genom att använda en halsrem kan du förbättra balans och kroppsmedvetenhet både hos dig och din häst, oavsett om du tränar utan träns eller vill ha en extra säkerhetsrem.

Många duktiga tränare i dressyr använder halsrem som hjälpmedel om ryttaren har en hand som behöver bli mer stilla, genom att ha den i handen i samband med tygeln kan underlätta vissa rörelser, det hjälper ryttaren bibehålla balans samt avlastar munnen. 

Även inom hoppning och terräng används på många håll gärna halsrem för att på alla sätt undvika att råka rycka hästen i munnen vid lite plötsliga rörelser, som att hamna ur balans vid hopp där distansen blir fel, orutinerade hästar mm. 

Våra halsremmar: Confido och Capto

Vi erbjuder två olika typer av halsremmar för att passa olika behov och preferenser:

  1. Halsrem Confido:

    • Finns i både brun och svart läder.
    • Tillverkad av premiumläder som är både slitstarkt, nylonförstärkt och med en yta som inte ska skapa onödig friktion för hästens päls. 
    • Ergonomisk design för optimal komfort och rörelsefrihet.
    • Perfekt för ryttare som vill ha en lättanvänd och stilren halsrem för både vardaglig träning och tävling.
  2. Halsrem Capto:

    • En enklare modell i one size, idealisk för ryttare som söker ett prisvärt och funktionellt alternativ.
    • Tillverkad av slitstarkt material, förstärkt med nylon, utmärkt för vardagligt bruk.
    • Perfekt för dig som vill prova på att rida med halsrem eller letar efter en praktisk lösning för träning och säkerhet.

Vilken halsrem passar dig?

Om du vill ha en halsrem som kombinerar stil och funktionalitet, är Halsrem Confido i brun eller svart läder ett utmärkt val. Den erbjuder både komfort och elegans och är ett favoritval bland erfarna ryttare.

Om du söker ett enklare alternativ som fortfarande ger dig fördelarna med en halsrem, är vår Halsrem Capto ett bra val. Den är perfekt för vardagsträning och ger dig en bekväm och prisvärd lösning.

Hur du använder en halsrem

Oavsett vilken modell du väljer, är våra halsremmar enkla att använda. Placera remmen runt hästens hals och justera till en bekväm passform. Halsremmen hjälper dig att styra hästen och ger extra säkerhet under ridpasset, samtidigt som den låter hästen röra sig fritt. Kom ihåg att det tar lite tid att lära sig hitta "rätt" läge om man ska använda den för träning, sin hand med mera. 

Recensioner från våra kunder

Vi har fått mycket positiv feedback från ryttare på alla nivåer, både för den eleganta Confido-modellen och den praktiska Capto-varianten. Våra halsremmar är kända för sin komfort och hållbarhet, och de hjälper ryttare att skapa en bättre kommunikation med sina hästar.


Utforska vårt sortiment hos Eqviptus: Halsrem Confido i oljad brun läder, Halsrem Confido i svart läder eller vår enklare Halsrem Capto och hitta rätt halsrem för dig och din häst!